Ρωσικά αντίποινα καταστρέφουν λιμάνι και βιομηχανίες στην Οδησσό

Οι ρωσικές δυνάμεις ως αντίποινα για τα drones στην Μόσχα εξαπέλυσαν νέα καταστροφική επίθεση στο λιμάνι και σε βιομηχανικές μονάδες της Οδησσού στην Νότια Ουκρανία προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι Ουκρανοί έχοντας ταπεινωθεί από την αποτυχημένη αντεπίθεση καταφεύγουν σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Μόσχας, κατά πολιτικών στόχων, σκοτώνουν αμάχους στο Donetsk… ενώ οι ρωσικές δυνάμεις με όπλα υψηλής ακρίβειας χτυπούν μόνο στρατιωτικούς στόχους…
Το καθεστώς Zelensky… δεν θα μακροημερεύσει, ο γελωτοποιός της Ουκρανίας… καταστρέφει την χώρα του και οι αντιδράσεις που υποβόσκουν θα έρθουν στην επιφάνεια.
Το τρεμάμενο γεροντάκι των ΗΠΑ ο Biden ηλικίας 82 ετών και όσοι των υποκινούν… πρέπει να γνωρίζουν… ο Trump θα διευθετήσει το Ουκρανικό.

Μεγάλες καταστροφές στο Λιμάνι της Οδησσού και σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Πυρκαγιές και καταστροφές σημειώθηκαν στις βιομηχανικές και λιμενικές εγκαταστάσεις στα νότια της περιοχής της Οδησσού, «μια νυχτερινή επίθεση από drones… κατευθύνθηκε στα νότια της περιοχής της Οδησσού…
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ξέσπασαν πυρκαγιές σε βιομηχανικές και λιμενικές εγκαταστάσεις»
Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν το έργο της αεράμυνας στην περιοχή της Οδησσού στην οποία ανακοινώθηκε αεροπορικός συναγερμός στην περιοχή.
Ο ρωσικός στρατός επιτίθεται τακτικά στην αμυντική βιομηχανία, τη στρατιωτική διοίκηση, τις επικοινωνίες και τις εγκαταστάσεις ενέργειας της Ουκρανίας από τις 10 Οκτωβρίου.
Όπως τόνισε ο Putin, αυτή είναι μια απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας και σε άλλες επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στη Ρωσία.

Στο στόχαστρο των Ρώσων το λιμάνι Izmail

Το ουκρανικό λιμάνι Izmail που βρίσκεται στον ποταμό Δούναβη στην περιφέρεια της Οδησσού και σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα με τη Ρουμανία, βρέθηκε στο στόχαστρο της ρωσικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 2/8 τα ξημερώματα.
Oι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές τόσο στις λιμενικές εγκαταστάσεις όσο και σε βιομηχανικές υποδομές, αναφέροντας πως καταστράφηκε ένα σιλό σιτηρών.
Όπως αναφέρεται, από τις επιθέσεις υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ένας ανελκυστήρας, υπόστεγα σιτηρών, δεξαμενές, αποθήκες και διοικητικά γραφεία.
«Ο εχθρός προσπαθεί να καταστρέψει τα ουκρανικά σιτηρά, με επιθέσεις σε βιομηχανικές και λιμενικές εγκαταστάσεις.
Δυστυχώς, υπάρχουν πλήγματα, δυστυχώς το σιλό καταστράφηκε και πυρκαγιά ξέσπασε στο σημείο» ανέφερε ο Serhiy Bratchuk, εκπρόσωπος εθελοντών του ουκρανικού στρατού.
«Η Ρωσία προσπαθεί να αποκόψει την Ουκρανία από μια μελλοντική συμφωνία σιτηρών, και το κυριότερο να εκτοπίσει στρατηγικά την χώρα μας από την παγκόσμια αγορά τροφίμων» υπογράμμισε ο Bratchuk.
Σύμφωνα με την Ουκρανία, μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, στις 17 Ιουλίου, η Ρωσία έχει πλήξει 26 λιμενικές εγκαταστάσεις, πέντε μη πολεμικά πλοία και 180.000 τόνους σιτηρών.
Για σοβαρές ζημιές στη νότια Ουκρανία έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
Υπάρχουν σημαντικές ζημιές στη νότια Ουκρανία μετά τις νυχτερινές εκρήξεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Asia Times: Η Ουκρανία χρησιμοποιεί όπλα του ΝΑΤΟ για να επιτεθεί στη Ρωσία παρά τις υποσχέσεις των ΗΠΑ

Δυτικά όπλα χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν στη Ρωσία παρά τις υποσχέσεις που έδωσε η Ουκρανία στις ΗΠΑ αναφέρουν οι Asia Times.
«Αμερικάνικα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι κρουζ που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούνται καθημερινά από την Ουκρανία», αναφέρει η δημοσίευση.
Το άρθρο υπενθυμίζει τους ισχυρισμούς του Πενταγώνου ότι «κανένα αμερικανικό όπλο δεν θα χρησιμοποιηθεί σε ρωσικό έδαφος».
Αλλά αυτό είναι ένα καθαρό ψέμα, υποστηρίζει η Asia Times
«Οι ΗΠΑ επίσης αποτυγχάνουν να εξηγήσουν σωστά τι κάνει το Global Hawk κατασκοπεύοντας στο ρωσικό έδαφος, πιθανώς για να βοηθήσει την Ουκρανία να στοχεύσει ρωσικούς στόχους, τόσο στρατιωτικούς όσο και πολιτικούς», ανέφερε στο υλικό.
Η Asia Times καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο δύσκολη…

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε Πολωνούς μισθοφόρους στην Kherson

Το ρωσικό πυροβολικό κατέστρεψε τις θέσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson, στην οποία Πολωνοί μισθοφόροι προσπάθησαν να υψώσουν την εθνική τους σημαία, δήλωσε ο διοικητής της μονάδας με το διακριτικό κλήσης Burya.
Σύμφωνα με τον ίδιο, Πολωνοί μισθοφόροι σταθμεύουν επίσης απέναντι από τις μονάδες του και τα λεγόμενά τους ακούγονται πολλές φορές καθαρά.
«Μια φορά παρακολουθήσαμε πώς οι Πολωνοί έβαλαν τις σημαίες τους σε μια θέση εξοπλισμένη απέναντί μας.
Προφανώς, χαλάρωσαν και σήκωσαν την πολωνική σημαία.
Αμέσως τους βρήκαμε, παραδώσαμε τις συντεταγμένες τους στο πυροβολικό.
Το πυροβολικό κινήθηκε αστραπιαία και δεν υψώθηκαν άλλες σημαίες εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής.

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία – Ναυτική άσκηση – μήνυμα στο ΝΑΤΟ

Σε επίδειξη δύναμης προς το ΝΑΤΟ προχωρά η Ρωσία με τη διενέργεια των ναυτικών ασκήσεων «Ocean Shield 2023» που πραγματοποιεί από σήμερα Τετάρτη 2/8 ο ρωσικός στόλος στη Βαλτική Θάλασσα.
«Από τις 2 Αυγούστου, στη Βαλτική Θάλασσα, υπό την ηγεσία του Ανώτατου Διοικητή του Ναυτικού, Ναυάρχου Nikolai Evmenov, διεξάγεται η ναυτική άσκηση Ocean Shield 2023.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης προβλέπεται να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού για την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε μια επιχειρησιακά σημαντική περιοχή και για τη συνοχή του έργου των αρχηγείων σε διάφορα επίπεδα για τη διοίκηση και τον έλεγχο των δυνάμεων (στρατευμάτων)» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Όπως αναφέρεται, σχεδιάζεται η προστασία των θαλάσσιων οδών, η μεταφορά στρατευμάτων και στρατιωτικών φορτίων και η άμυνα της θαλάσσιας ακτής.
«Περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία και σκάφη, 20 πλοία υποστήριξης, 30 αεροσκάφη της ναυτικής αεροπορίας και των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, περίπου 6.000 στρατιωτικοί συμμετέχουν στην άσκηση» υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Κόλαση η ουκρανική αντεπίθεση – Κολοσσιαίος ο αριθμός των τραυματιών Ουκρανών

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα