Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αίγυπτο – Θα συναντηθεί με τον Αλ Σίσι, τι θα συζητήσουν

Την Αίγυπτο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι.

Η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλ Σίσι θα γίνει στο Ελ Αλαμέιν, ενώ είναι η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αίγυπτο από τον Ιούνιο του 2021, όταν είχε συναντηθεί και πάλι με τον πρόεδρο Σίσι στο Κάιρο

Η ατζέντα της επίσκεψης θα επεκταθεί στις δυνατότητες εμβάθυνσης της οικονομικής και εμπορικής διμερούς συνεργασίας, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, στην ενεργειακή συνεργασία αλλά και στις μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται η Μεσόγειος.

Όπως υπογραμμίζεται από την πλευρά της Αθήνας, οι δύο χώρες αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και παραμένουν κομβικοί παίκτες στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής. Αντιμετωπίζουν, δε, αρκετές κοινές περιφερειακές προκλήσεις.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sisi, στο Προεδρικό Μέγαρο στο Ελ Αλαμέιν. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Καλαμάτα όπου θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Πτωχού για τη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα