Πρόταση για Σωκράτη Φάμελλο στην προεδρία της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και Όλγα Γεροβασίλη αντιπρόεδρος Βουλής

Συμφωνία στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Σωκράτης Φάμελλος, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες του Dnews.

Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής.  Αυτή τη στιγμή επικρατέστερος για τη θέση του Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας φαίνεται ότι είναι ο Διονύσης Καλαματιανός. Σύμφωνα με πληροφορίες το έντονο κλίμα στην αρχή της συνεδρίασης έχει εξωμαλυνθεί.

Η 13η Ιουλίου φαίνεται ως πιο πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με βάση την εισήγηση της Γραμματέως της Κ.Ε του κόμματος Ράνιας Σβίγγου.

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι απών από την Πολιτική Γραμματεία. Το ίδιο και ο Αλέξης Τσίπρας, που είναι ωστόσο λογικό, αφού δεν είναι εκλεγμένος και συμμετείχε ως πρόεδρος.

Μέχρι στιγμής, για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων έχουν προταθεί τα ονόματα των Χάρη Μαμουλάκη, Κατερίνα Νοτοπουλου και Νίκου Παππά

Αγώνας δρόμου στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη χάραξη του οδικού χάρτη εκλογής νέας ηγεσίας στο κόμμα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σήμερα Κυριακή (2/7) στις 12:00 το μεσημέρι να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο χρόνος πιέζει αφού η νέα Βουλή θα ορκιστεί αύριο Δευτέρα (3/7) ενώ θα πρέπει κάποιος να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τις ερχόμενες ημέρες στη Βουλή όσο και στη ΔΕΘ μετά το καλοκαίρι.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα