Πανικός στην Ιαπωνία – Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο, συναγερμός στα πλοία

Η Ιαπωνία προειδοποίησε τα πλοία που πλέουν σε αυτήν την περιοχή να είναι σε εγρήγορση και να μην πλησιάζουν τα θραύσματα 
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε, κατά πάσα πιθανότητα, έναν βαλλιστικό πύραυλο προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε η ιαπωνική Ακτοφυλακή.
Προειδοποίησε τα πλοία που πλέουν σε αυτήν την περιοχή να είναι σε εγρήγορση και να μην πλησιάζουν τα θραύσματα του πυραύλου αν τα εντοπίσουν.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο βαλλιστικός πύραυλος της Βόρειας Κορέας έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.
Πιθανώς, ο πύραυλος έπεσε έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, πρόσθεσε το υπουργείο λέγοντας ότι αναλύει άλλες παραμέτρους πτήσης πυραύλων.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Τόκιο και η Σεούλ προειδοποίησαν ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.
Το 2023, η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε περίπου 20 εκτοξεύσεις πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων πολλών δοκιμών.
Στις 21 Νοεμβρίου, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε με επιτυχία τον πρώτο αναγνωριστικό δορυφόρο Malligyong-1.

Οι γκάνγκστερ των ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε τους «στρατιωτικούς γκάνγκστερ» στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Νότια Κορέα που αυξάνουν τις εντάσεις με γυμνάσια, επιδείξεις δύναμης και σχεδιασμούς πυρηνικού πολέμου.
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας θα εξουδετερώσουν απόλυτα τις ΗΠΑ και την προσπάθεια των υποτελών δυνάμεών τους να πυροδοτήσουν πυρηνικό πόλεμο 
και με αυτό τον τρόπο θα διασφαλίσουν αξιόπιστα την ειρήνη και την ασφάλεια στην Κορεατική Χερσόνησο», αναφέρει η ανακοίνωση της Πιονγκιάνγκ.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα