Κεραμέως: Στην 4ετία αγγίξαμε τις 28.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς

«Με τους 4.000 σχεδόν διορισμούς, έχουμε αγγίξει την τετραετία τις 28.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Για 12 χρόνια, από το 2008 έως και το 2020, κάθε χρόνο έφευγαν στη σύνταξη χιλιάδες εκπαιδευτικοί, δεν είχε διοριστεί κανείς», υπογράμμισε η πρώην υπουργός Παιδείας και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως.
Η κα Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «η βασική πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να φύγουμε σιγά – σιγά από το καθεστώς του αναπληρωτή. Θέλουμε σταθερούς εκπαιδευτικούς δεσμούς. Γι’ αυτό επενδύσαμε στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης».
Πρόσθεσε ότι «από 1/1/2024 θα προβλεφθεί αύξηση των απολαβών των εκπαιδευτικών. Άλλη μία πρωτοβουλία που στοχεύει να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης», αλλά και άλλες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εκπαίδευσης, «όπως η περαιτέρω ενίσχυση των πρότυπων σχολείων. Έχουν δρομολογηθεί άλλα 138 πρότυπα σχολεία».

Για εκλογές στις 25/6

Ενόψει της διεξαγωγής εκλογών στις 25 Ιουνίου, η κα Κεραμέως μίλησε για «μία πάρα πολύ κρίσιμη αναμέτρηση» και εξήγησε ότι «αυτή η κάλπη είναι άδεια, πρέπει να ξαναγεμίσει από την αρχή».
Σημείωσε πως «είναι πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, συνιστά μία πολύ θετική αποτύπωση του έργου της κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι μία νέα κάλπη. Πρέπει να γεμίσει εκ νέου και είναι πολύ σημαντικό να πάνε όλοι οι πολίτες να ψηφίσουν».
Όπως είπε, «ο πολίτης είναι αυτός που θα κρίνει τι ποσοστό θέλει να δώσει στην όποια κυβέρνηση».
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής του άρθρου 16 για τα Πανεπιστήμια, η κα Κεραμέως τόνισε ότι είναι πάγια θέση της ΝΔ η δυνατότητα ίδρυσης και μη κερδοσκοπικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
«Όπως μπορείς να επιλέξεις ένα δημόσιο νοσοκομείο ή ένα ιδιωτικό, ένα δημόσιο σχολείο ή ένα ιδιωτικό, να μπορείς να επιλέξεις και ένα δημόσιο ή ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Εάν και εφόσον οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ, είναι στους στόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη η αναθεώρηση του Συντάγματος. Μέσα στις προτεινόμενες ρυθμίσεις, προς αναθεώρηση, θα είναι και το άρθρο 16 του Συντάγματος», κατέληξε.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα