Εκλογές 25 Ιουνίου: Αυτοδυναμία ΝΔ με 43% και 160 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 18% – Μεγάλη έκπληξη από Σπαρτιάτες 4,5%-5%, στα όρια η Πλεύση

Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό της τάξης του 43% θα αναδείξουν οι κάλπες στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, με βάση την εκτίμηση κορυφαίου του δημοσκόπου που μίλησε στο ΒankingΝews.
Ο δημοσκόπος τόνισε εμφατικά ότι παρατηρείται… κάτι που δεν έχει ξαναδεί με τους Σπαρτιάτες… υπάρχει μεγάλη κινητικότητα… και ίσως το βράδυ των εκλογών οι Σπαρτιάτες μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.
Πηγή του bankingnews ανέφερε ότι οι Σπαρτιάτες μπορεί να φθάσουν στο 4,5% με 5%… τα κύματα των exit polls που διεξάγονται δείχνουν απίστευτες εξελίξεις….
To εντυπωσιακό της υπόθεσης με τους Σπαρτιάτες είναι ότι παίρνουν από παντού, από την Νέα Δημοκρατία, από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση, την Νίκη και άλλα δεξιά κόμματα…

ΝΔ με 42%-43%, 
με οριακή τάση αύξησης, 160 έδρες, η ΝΔ θα λάβει 2,5 εκατ ψήφους
ΣΥΡΙΖΑ με 17,7%-18% με τάση αύξησης,
ΠΑΣΟΚ στο 11,3% χωρίς ενσωμάτωση ακόμη της Κρήτης….αλλά δεν υπάρχει δυναμική…
Σπαρτιάτες στο 4,5% με 5% χωρίς ακόμη να έχουν ψηφίσει οι νέοι, εμφανίζει εντυπωσιακή δυναμική  μάλλον θα συγκεντρώσουν 240.000 ψήφους
ΚΚΕ 8,1% πήρε και από τον ΣΥΡΙΖΑ,
Ελληνική Λύση 3%, υποχωρεί και κινδυνεύει να μην μπει στη Βουλή,
Νίκη 3,3% με τάση μείωσης, αλλά έχει πιθανότητες εισόδου στην Βουλή
Πλεύση Ελευθερίας 2,9% παλεύει για την είσοδο, δεν έχει δημιουργήσει δυναμική και
ΜέΡΑ25 2,5%…

Η βουλή θα είναι 6κομματική ή 7κομματική… αλλά ακόμη η κατάσταση είναι ρευστή…

Το όριο για να μπεί ένα κόμμα στην Βουλή είναι το 3%.

Τι ανέφερε νωρίτερα στο Fairnews.gr

Νέα Δημοκρατία

Κορυφαίος δημοσκόπος που μίλησε στο ΒΝ ανέφερε τα εξής: «η ΝΔ θα λάβει ποσοστό υψηλότερο από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και θα κινηθεί στο 42%, ίσως και 43%».
Τα 50 δισ. παροχές των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με το αφήγημα της κυβερνητικής σταθερότητας και βεβαίωση της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ, εδραιώνουν τη ΝΔ ως κυρίαρχο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι οι εκλογές στις 25 Ιουνίου 2023 διεξάγονται με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, πριμοδοτώντας το πρώτο κόμμα με έως και 50 έδρες.
Η ΝΔ αναμένεται να λάβει από 158 έως 160 έδρες, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσα κόμματα θα καταφέρουν να εισέλθουν στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το σοκ που υπέστη στις εκλογές της 21ης Μαΐου φαίνεται να οριοθετεί τις απώλειές του, αφού αναμένεται να κινηθεί στο 19%, με το χειρότερο σενάριο να είναι το 18% και το καλύτερο σενάριο 21%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας στις κάλπες της 25ης Ιουνίου εμφάνισε κάποια σημάδια επανασυσπείρωσης,  μετά τη σαρωτική νίκη Μητσοτάκη στις εκλογές του Μαΐου.

 ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπορεί να εδραιώθηκε στην τρίτη θέση των κομμάτων στην Ελλάδα, αλλά η κάλπη στις 25 Ιουνίου θα καταδείξει ότι εξαντλεί τη διεισδυτικότητα του στον χώρο της κεντροαριστεράς.
Το ποσοστό που αναμένεται να λάβει το ΠΑΣΟΚ θα είναι γύρω στο 12%.
Οι εκλογές θα καταδείξουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, δεν μπορεί να διαμορφώσει δυναμική, ούτε ρεύμα στην κεντροαριστερά.

Σφαγή στα μικρά κόμματα – Τέσσερα ερίζουν για την είσοδο στη Βουλή – Έκπληξη από Σπαρτιάτες

Με βάση τις εκτιμήσεις του δημοσκόπου που μίλησε στο ΒΝ, η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή, με την Ελληνική Λύση να βρίσκεται στο 4% και σε ένα εύρος 3,5% -4% η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Ο δημοσκόπος εφιστά την προσοχή, όχι τόσο στο κόμμα Ελληνική Λύση, αλλά στους Σπαρτιάτες γιατί συντηρούσαν ακόμα και τις παραμονές των εκλογών δυναμική, ενώ ελλείψει δημοσκοπικών στοιχείων και στατιστικών, η έκπληξη στις εκλογές μπορεί να έρθει από αυτό το κόμμα.
Το χειρότερο σενάριο για το κόμμα Σπαρτιάτες είναι να φτάσουν στις παρυφές του 3%, με ποσοστό 2,7%- 2,8% στο χειρότερο σενάριο και στο καλύτερο σενάριο να φτάσουν στο 4%.
Τα ποσοστά του κόμματος των Σπαρτιατών θα συζητηθούν το βράδυ των εκλογών.

Πολιτικά συμπεράσματα

Η ΝΔ θα είναι το κυρίαρχο πολιτικό κόμμα, αλλά οι έδρες που θα λάβει θα εξαρτηθούν από τα πόσα κόμματα θα εισέλθουν στη Βουλή, τα οποία θα είναι 7 ή 8.
Η είσοδος 7 κομμάτων είναι πιο ρεαλιστικό σενάριο, απ΄ ότι των 8 κομμάτων.
Σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν θα δούμε ουσιώδεις διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαίου.
Οι εκπλήξεις θα προέλθουν από την Πλεύση Ελευθερίας και τους Σπαρτιάτες, δύο κόμματα που αντιπροσωπεύουν η μεν Ζ. Κωνσταντοπούλου την Αριστερά και οι Σπαρτιάτες την Εθνικιστική Ακροδεξιά.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα