Βελόπουλος: Δεν σας νοιάζει η Κύπρος γιατί έχετε συμφωνήσει τις Πρέσπες του Αιγαίου

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με αιχμή τα εθνικά θέματα.

«Δεν σας νοιάζει η Κύπρος γιατί έχετε συμφωνήσει τις Πρέσπες του Αιγαίου» είπε ο κ. Βελόπουλος και… κατήγγειλε ότι η Ελλάδα πηγαίνει σε συμφωνία με την Τουρκία όπου θα αποδεχθεί μειωμένη επήρεια στο Καστελόριζο. Ακόμα διερωτήθηκε γιατί χαρίσαμε τα Διαπόντια νησιά στην Αλβανία.

O πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εκτίμησε ότι η Τουρκία θα στείλει γεωτρύπανο νοτίως του Καστελόριζου, ενώ είπε στην κυβέρνηση ότι «σε λίγους μήνες θα μιλάτε για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου».

«Είστε μειωμένης εθνικής αντίληψης» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Βελόπουλος, ενώ ρώτησε γιατί ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Βελόπουλος πρότεινε να αποσύρει η Ελλάδα τους Patriot από την Σαουδική Αραβία, καθώς αυτή, «τα έχει ξανά βρει με την Τουρκία».

Κατήγγειλε επιπλέον ωμή παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών και είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Υπογράψτε εξεταστική επιτροπή».

«Δε ντρέπεται η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο η Ελλάδα; Πολλοί απορούν. Θα σας αποδείξω γιατί σήμερα το πρωί ο υπουργός εξωτερικών ο κύριος Γερπαπετρίτης έκανε δήλωση για ωμή παραβίαση διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε ο κ. Βελόπουλος και προχώρησε σε ανάγνωση της ανάρτησης του κ. Γεραπετρίτη.

Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε τα κόμματα που δεν συνυπέγραψαν την εξεταστική που πρότεινε για τα Τέμπη.

“Πολλοί βούρκωσαν αλλά δεν υπέγραψαν την εξεταστική μας για την τραγωδία στα Τέμπη. Πολλοί επικαλούνται το Θεό, άλλη τη δημοκρατία, άλλοι τον δικαιωματισμό, αλλά δεν υπογράφουν την εξεταστική για τα Τέμπη αλλά δεν πειράζει” σημείωσε.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα