Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα, χτύπησε 400 στόχους – Συγκρούσεις με Hamas, Hezbollah

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει από αέρα, στεριά και θάλασσα, τη Λωρίδα της Γάζας, με επίκεντρο τη Khan Yunes και τη Rafah, στα νότια, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα  μετά τη λήξη της εκεχειρίας με τη Hamas που κράτησε μία εβδομάδα ενώ κάνει λόγο για επέκταση του πολέμου στη νότια Γάζα
Υο ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης στη νότια Γάζα, που ισραηλινά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν ως αναμενόμενη, θα αποτελέσει σημαντική κλιμάκωση του πολέμου.
Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε ότι ο Ισραηλινός Στρατός επιτίθεται σε μέρη που δεν επιτέθηκε πριν από την κατάπαυση του πυρός με τη Hamas και ότι αυτές οι επιθέσεις θα ενταθούν.
«Τις τελευταίες δύο ημέρες επιχειρήσαμε και σε περιοχές που δεν επιχειρούσαμε τον τελευταίο μήνα και αυτό θα ενταθει, είπε ο υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας, «θα πρέπει να το κάνουμε με προσαρμογή στις ιδιαίτερες συνθήκες την περιοχή που πολεμάμε, που είναι διαφορετική από τις περιοχές που πολεμούσαμε πριν.
Θα υπάρχουν ακριβείς και στοχευμένες επιχειρήσεις».
Ο Gallant έκανε αυτές τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα σύνορα της Γάζας.
Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι έπληξε «400 στόχους των τρομοκρατών» μέσα σε 24 ώρες, εκ των οποίων οι 50 στόχοι ήταν στη Khan Yunes.
Ο εκπρόσωπος του στρατού πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα στοχοποιήσει ιδιαίτερα την περιοχή της Khan Yunes, αλλά και το νότιο Λίβανο, αν  δεχτεί νέες επιθέσεις από τη Hezbollah.

Το υπουργείο Υγείας της Hamas έκανε λόγο για 240 νεκρούς και περισσότερους από 650 τραυματίες από τα ισραηλινά χτυπήματα της Παρασκευής 1/11.
Ανέφερε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε 20 σπίτια.
Την ίδια ώρα 
ο επικεφαλής της Mossad διέταξε την ομάδα διαπραγματευτών στο Κατάρ να σταματήσουν τις συνομιλίες για την απελευθέρωση ομήρων και να επιστρέψουν στο Ισραήλ
«Μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, ο επικεφαλής της Mossad David Barnea διέταξε την ομάδα του στη Ντόχα να επιστρέψει στο Ισραήλ», αναφέρεται σε δήλωση που δημοσιεύτηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού.
«Η τρομοκρατική οργάνωση Hamas δεν εκπλήρωσε το μέρος της συμφωνίας της, το οποίο περιελάμβανε την απελευθέρωση όλων των παιδιών και των γυναικών σύμφωνα με έναν κατάλογο που διαβιβάστηκε στη Hamas και εγκρίθηκε από αυτήν», ανέφερε.
Renewed Gaza Fighting Stretches Into Second Day After Israel-Hamas Truce  Collapses
Ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα 
από τους ισραηλινούς βοβμαρδισμούς έχει ξεπεράσει τις 15.000 δήλωσε εκπρόσωπος της; Hamas στο δίκτυο Al Jazeera,  ενώ ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 40.652.
Το 70% από αυτούς είναι γυναίκες και παιδιά,
 πρόσθεσε.
Επίσης έχουν χάσει τη ζωή τους 280 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα