Σφοδρή επίθεση Καστανίδη σε Ανδρουλάκη: Δεν σεβάστηκε τους ψηφοφόρους, ευνόησε εκλεκτούς

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη εξαπολύει ο, μετά την απόφαση του πρώτου να κρατήσει τη βουλευτική έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης και να αποκλείσει το ιστορικό στέλεχος του Κινήματος από το Κοινοβούλιο.
O κύριος Ανδρουλάκης επέλεξε τον αποκλεισμό μου αφού προηγουμένως οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι θέλουν να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ, μόνος πια απομένων εκλεγμένος βουλευτής από το μεγάλο και ιστορικό ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο κ. Καστανίδης.
Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι θα είναι παρών «στους αγώνες που έρχονται για μια καλύτερη Ελλάδα, για τους ανθρώπους και τις ελπίδες τους, για μια νικηφόρα παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Ολόκληρη η δήλωση του Χάρη Καστανίδη έχει ως εξής:

«Δεν θα μετέχω στη νέα σύνθεση της Βουλής, όχι γιατί το αποφάσισαν οι πολίτες οι οποίοι με εξέλεξαν και πάλι πρώτο, αλλά γιατί το αποφάσισε ο κ. Ανδρουλάκης, κρατώντας την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί αποκλειστικό του δικαίωμα, δικαίωμα που ανήκει σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων.
Ωστόσο, και η άσκηση αρχηγικού δικαιώματος πρέπει να υπηρετεί κανόνες, αξίες και αρχές.
Αν η απόφαση του κ. Ανδρουλάκη στηριζόταν στην επιθυμία του να ανανεώσει την κοινοβουλευτική ομάδα, είχε μιαν έντιμη επιλογή απέναντι σε εκλεγμένο βουλευτή του κόμματός του, με μακρά κοινοβουλευτική διαδρομή: να με καλέσει πριν από τις εκλογές του Μαΐου και να μου ζητήσει να μην συμμετάσχω στα ψηφοδέλτια, εφόσον η πρόθεσή του ήταν η ανανέωση.
Δεν έπραξε αυτό.
Επέλεξε τον αποκλεισμό μου, αφού, προηγουμένως, οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι θέλουν να συνεχίσω να τους εκπροσωπώ, μόνος πια απομένων εκλεγμένος βουλευτής από το μεγάλο και ιστορικό ΠΑΣΟΚ.
Την ανανέωση είτε επιλέγεις να την επιβάλεις ως αρχηγός έγκαιρα με απόφασή σου είτε, αλλιώς, σέβεσαι και τιμάς την επιλογή των ψηφοφόρων, χωρίς διαβουλεύσεις άγνωστων παρασκηνίων.
Για τους παραπάνω λόγους, υποθέτω ότι το κριτήριο του κ. Ανδρουλάκη ήταν άλλο και όχι η ανανέωση.
Προφανώς, θεώρησε ότι είμαι πολύ λιγότερο επαρκής και κατάλληλος μορφωτικά, πολιτικά και κατά την εμπειρία, συγκριτικά με άλλους εκλεκτούς του.
‘Αποψη την οποία φαίνεται ότι είχε και όταν ζητούσε εναγωνίως να αναλάβω την ευθύνη για τη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων στη Βουλή, χωρίς τότε να σκέφτεται ότι πρέπει να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους.
Οι διαβεβαιώσεις του ιδίου και των συνεργατών του προς πολίτες, δημοσιογράφους και νυν βουλευτές ότι «η έδρα θα επιστραφεί στον Καστανίδη» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, προσβάλει όλους τους Θεσσαλονικείς, που μένουν χωρίς εκπροσώπηση από τον άνθρωπο στον οποίο έδωσαν τη σχετική εντολή.
Δεν μου απομένει, παρά να εκφράσω την παντοτινή ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και στον Ελληνικό Λαό.
Στους μόνους που οφείλω.
Τους διαβεβαιώνω ότι στους αγώνες που έρχονται για μια καλύτερη Ελλάδα, για τους ανθρώπους και τις ελπίδες τους, για μια νικηφόρα παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού θα είμαι παρών».

Ο δεύτερος αποκλεισμός Καστανίδη

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, προκαλώντας την αντίδραση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε αναφερθεί, δικαίως, σε «παραβίαση των κανόνων δεοντολογίας» από το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεδομένου κιόλας ότι δεν τον είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του πριν ανακοινώσει τον αποκλεισμό του στον Τύπο.
Δεδομένου ότι μεσολαβούσε και δεύτερη εκλογή αναμέτρηση τότε ο κ. Ανδρουλάκης για να μην χάσει ψήφους είχε υπαινιχθεί ότι η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή αφορούσε μόνο τις εκλογές της 21ης Μαΐου και ότι μετά τις δεύτερες κάλπες θα αποφάσιζε διαφορετικά, μη αποκλείοντας τον Καστανίδη από τη Βουλή.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα