Σε επιφυλακή στρατός, συνοριοφυλακή: Περισσότεροι από 200 λαθρομετάναστες εισήλθαν παράνομα

Έντονη κινητικότητα και με μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών, παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στις συνοριακές περιοχές του Έβρουστα σύνορα με την Τουρκία, ενώ μια τεταμένη κατάσταση είναι σε εξέλιξη καθώς δεκάδες λαθρομετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στην νήσο Μαράστια καταμεσής του ποταμού Έβρου.
Στον απόηχο των τουρκικών εκλογών παρατηρήθηκε αύξηση των αλλοδαπών που θέλησαν να διασχίσουν τα σύνορα και να περάσουν στην Ελλάδα με τις τουρκικές αρχές να «λοξοκοιτούν» και τις ελληνικές αρχές, στρατός και συνοριοφυλακή να βρίσκονται σε επιφυλακή.
Υπήρξαν αλλεπάλληλα περιστατικά λαθραίας εισόδου στη χώρα με αποκορύφωμα να διασωθούν σχεδόν 100 που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του χωριού Πύθιο Διδυμοτείχου από την Αστυνομία προ ημερών και πριν από από 2 ημέρες, ακόμη 135 λαθρομετανάστες εντοπίσθηκαν το μεσημέρι από Έλληνες Συνοριοφύλακες να περπατούν στην ελληνική μεθόριο, και διασώθηκαν σε ελληνικό έδαφος, κοντά στο χωριό Νέα Βύσσα.

Οι 50 άνδρες, 32 γυναίκες και 53 παιδιά, Συριακής καταγωγής, κατά δήλωση τους, πέρασαν εύκολα τον ποταμό Έβρο λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων, αρχικά μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας με έδρα το Χειμώνιο, για καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων τους.
Την Κυριακή 4/6 το πρωί η ίδια διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ ) στο Φυλάκιο και τώρα βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου αναμένεται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ένα ακόμη… θρίλερ με δεκάδες αλλοδαπούς να είναι εγκλωβισμένοι στην νήσο Μαράστια καταμεσής του ποταμού Έβρου, όπου σύμφωνα με ΜΚΟ περίπου 70 – 80 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στην νησίδα.
Προς το παρόν οι μετανάστες βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, αλλα΄είναι σε απόσταση αναπνοής από το ελληνικό έδαφος και οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Την στιγμή που η κυβέρνηση τονίζει σε όλους τους τόνους ότι ο Έβρος δεν πέφτει και ότι δεν θα περάσει κανένας μετανάστης από το κύμα του Αφγανιστάν – το οποίο περιμένουμε μετά την επικράτηση των Taliban – ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου με απόφαση της Διεύθυνσης Προμηθειών και Λειτουργικής Μέριμνας του Υπ. Μετανάστευσης συνάπτει σύμβαση εκμίσθωσης πολύ μεγάλου κτηρίου επιφάνειας 879 m2 με μηνιαίο μίσθωμα 6.600 ευρώ προκειμένου να στεγάσει τους νέους λαθρομετανάστες που θα φτάσουν στο νησί της Χίου.

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: ΩΞΕΖ46ΜΔΨΟ-8ΑΨ (diavgeia.gov.gr))

Την μέρα που κατέστρεφε την ΒΙΑΛ, υπέγραφε για νέο τεράστιο κτήριο διαμονής μεταναστών

Μάλιστα, η απόφαση αυτή φέρει υπογραφή στις 24/8/2021, 2 μέρες πριν, που είναι η ημέρα που ο ίδιος ο Νότης Μηταράκης – που κατάγεται και εκλέγεται στη Χίο – προέβη σε ένα απίστευτο κομματικό σόου με την κατεδάφιση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο παρουσία του Δημάρχου της Χίου, το οποίο ανέδειξε με δελτία τύπου και κανάλια, φωτογράφους στην κατεύθυνση ότι επιτέλους «κλείνει η ΒΙΑΛ» και «φεύγουν οι μετανάστες».
Την ίδια ώρα λοιπόν, οι υπηρεσίες του υπέγραφαν μίσθωση μεγάλου κτηρίου στην περιοχή Λευκωνιά Χίου για να υποδεχτεί τους – όπως χαρακτηριστικά γράφει η απόφαση – τους νεοεισερχόμενους μετανάστες της Χίου.
Γεγονός που αντιβαίνει τη πολιτική της αποσυμφόρησης των νησιών από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και της ένταξής του σε μόνιμες δομές στην ενδοχώρα.

Σε ντόπιο μιντιάρχη ανήκει το κτήριο για τη μόνιμη δομή των νεοεισερχόμενων μεταναστών

Το πιο επιλήψιμο, όμως, είναι ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στις «εκδόσεις ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΕ» οι οποίες εκδίδουν, μεταξύ άλλων, την εφημερίδα «Αλήθεια» κάθε εβδομάδα και πουλάει 2.000 φύλλα ενώ κατέχει και τον τηλεοπτικό σταθμό Aλήθεια ΤV.
Η εφημερίδα ανήκει στον Γιάννη Τζούμα και σε παλαιότερες εκπομπές του, ο ίδιος υποστήριζε ότι η ΒΙΑΛ πρέπει να κλείσει και να υπάρξει ένας μόνιμος χώρος για τους μετανάστες.
Προφανώς, ο κ. Μηταράκης, θέλοντας να τα έχει καλά με τα τοπικά ΜΜΕ, πριμοδότησε το όμιλο Αλήθεια ΕΠΕ ώστε να μην υπάρχει κριτική για την συνεχή παρουσία των μεταναστών στο νησί…
Να φανταστούμε ότι εάν είχε επιλεγεί άλλο κτήριο, το θέμα των νεοεισερχόμενων μεταναστών θα ήταν πρόβλημα…
Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί εξόφθαλμη περίπτωση διαπλοκής με εκδοτικά συμφέροντα στην πλάτη του λαού της Χίου που ταλανίζεται από το πρόβλημα της λαθραίας μετανάστευσης στο νησί.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα