ΝΔ: Ξεχείλισε το ποτήρι

Η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από την παραδοσιακή Δεξιά της ΝΔ και μένει να φανεί, εάν θα μπορέσει να συγκρατήσει στελέχη αλλά και ψηφοφόρους που αντιδρούν σε μία σειρά θεμάτων, όπως το μεταναστευτικό, ο γάμος ομοφύλων, ζητήματα δημόσια ασφάλειας, ή θα πυροδοτηθούν φυγόκεντρες τάσεις.
Η σύγκρουση με αφορμή την τροπολογία για το μεταναστευτικό ανέδειξε αυτό το σοβαρό πρόβλημα – καθώς η κυβέρνηση από τα Αριστερά δεν φαίνεται να κινδυνεύει – ενώ έφερε στην επιφάνεια την προαιώνια κόντρα της οικογένειας Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την τροπολογία Καιρίδη η Ντόρα Μπακογιάννη πρώην υπουργός και αδελφή του πρωθυπουργού, χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά εμμέσως πλην σαφώς, λαϊκιστή με επιχειρήματα εκτός πραγματικότητας.

Ξεχείλισε το ποτήρι – Σύγκρουση δύο κόσμων

Η τροπολογία για τους μετανάστες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη Δεξιά της ΝΔ, που βλέπει την κυβερνητική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκλίνει από την ιδεολογία του κόμματος.
Οι περισσότεροι στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι η εν λόγω τροπολογία απλώς πυροδότησε μία κρίση που σοβούσε στα σπλάχνα του κόμματος.
Εκπρόσωποι της παραδοσιακής Δεξιάς δεν μπορούσαν να αφομοιώσουν πολιτικά την κυβερνητική πολιτική, όπως ΛΟΑΤΚΙ, μετανάστες, ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και διάρρηξη των σχέσεων με τη Ρωσία.
Οι ίδιοι κάνουν λόγο για σύγκρουση δύο κόσμων και δείχνουν με νόημα, πόσοι υπουργοί της κυβέρνησης προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Κάποιοι πηγαίνουν ακόμη παραπέρα, λέγοντας πώς και ο πατέρας του πρωθυπουργού ήταν κεντρώας προέλευσης, πριν ενταχθεί στη ΝΔ.

Κρίσιμη η 20η Δεκεμβρίου

Κρίσιμη ημέρα είναι η Τετάρτη 20η Δεκεμβρίου 2023, οπότε τίθεται προς ψήφιση η τροπολογία για το μεταναστευτικό.
Εκεί θα φανεί, εάν θα υπάρξουν κυβερνητικές διαρροές που θα διευρύνουν το ρήγμα ή το πρόβλημα θα συγκαλυφθεί με μία υπερψήφιση, καθότι η ΝΔ είναι κυβερνητικό κόμμα και το μέλλον της δείχνει ευοίωνο, απουσία αντιπολίτευσης.
Η εξουσία ενώνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει ότι δεν αρέσκεται σε …ολιγομελή ευέλικτα κυβερνητικά σχήματα.

Απάντηση Σαμαρά στην κυβέρνηση μέσω…Μαρινάκη

Αντιδρώντας στην τροπολογία Καιρίδη η πλευρά Σαμαρά έκανε κάτι που θεωρείται πρωτοφανές στην προσπάθειά της να εκθέσει την κυβέρνηση το Σάββατο (16/12/2023).
Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού τοποθετήθηκαν με δηλώσεις που είχε κάνει… πριν από τρεις μήνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ανέφεραν: «Αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρεις μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023:

Ν. Οικονόμου (Δημοσιογράφος): Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών.

Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει;
Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση.
Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Π. Μαρινάκης (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις.
Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ.
Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση».

Η κυβέρνηση απαντά: Κάθε άλλη ανάλυση είναι περιττή

«Η περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή» απαντούν κυβερνητικές πηγές στους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.
«Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί.
Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Μπακογιάννη κατά Σαμαρά: Έχω πολεμήσει όλη τη ζωή μου κατά του λαϊκισμού – Επιχειρήματα εκτός πραγματικότητας

Έμμεση επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε με αφορμή την τροπολογία η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για μέτωπο με τον λαϊκισμό.
«Έχω όλη μου τη ζωή πολεμήσει τον λαϊκισμό και ακούω πολλά επιχειρήματα τα οποία στερούνται αναγνώρισης της πραγματικότητας» ήταν η χαρακτηριστική έκφραση που χρησιμοποίησε η κα Μπακογιάννη .
«Για να υπάρξει μια πολιτική αποτελεσματική πρέπει πρωτίστως να αναγνωρίζει την πραγματικότητα. 
Λένε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού κι αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζεις ποια είναι η πραγματικότητα και με ρεαλισμό προσπαθείς να επιλύσεις τα προβλήματα.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα