Η Ρωσία συντρίβει… εκκωφαντικά την αντεπίθεση Zelensky

( Σε πόλεμο φθοράς δυτικών όπλων εξελίσσεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, καθώς η ρωσική υπεροπλία και η έλλειψη… εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατεύματος, φέρνουν τρομακτικές απώλειες σε ζωές Ουκρανών αλλά και τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky σε αδιέξοδο να μετρά αυτές τις απώλειες, αλλά παρόλ’αυτά να παραμένει αμετακίνητος σε κάθε προοπτική διαλόγου καθοδηγούμενος από τους δυτικούς… «διαχειριστές» του όπως χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνουν Dmitry Peskov τους συμμάχους του.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ουκρανία μέσα σε 5 ημέρες έχασε τόσο αριθμό στρατιωτών που ισοδυναμούν με μια Ταξιαρχία από τις 11 που έχουν ετοιμάσει για την αντεπίθεση…
Aναλυτικότερα, από το μέτωπο του πολέμου, ο ρωσικός στρατός απώθησε ουκρανικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να προελάσουν στις περιφέρειες Zaporοzhye και Donnetsk  καταφέρνοντάς τους βαριές απώλειες, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Οι συνολικές απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων στις προαναφερθείσες περιοχές μέσα σε μια μέρα έφθασαν ως και τους 300 στρατιώτες, τα 9 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 4 Leopard, και τα 11 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 4 αμερικανικών Bradley», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Igor Konasenkov, προσθέτοντας πως καταστράφηκε επίσης αυτοκινούμενο πυροβόλο CAESAr.
Οι ουκρανικές δυνάμεις, που έχουν αρχίσει την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή τους, προσπάθησαν να προελάσουν κοντά στην πόλη Ornihiv και στα σύνορα των περιφερειών Zaporοzhye και Donnetsk, νότια του χωριού Velika  Novosilka, πρόσθεσε.
«Όλες οι επιθέσεις του εχθρού απωθήθηκαν», πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας πως χτυπήθηκαν από το ρωσικό πυροβολικό δυο ουκρανικοί σχηματισμοί.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν και μια ουκρανική θέση διοίκησης στην περιοχή Zaporozhye ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των περιφερειακών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, καταστράφηκαν επίσης το σύστημα αεράμυνας Osa-AKM στην Kherson, σε προσωρινά σημεία ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Kakhov και Berislav.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό οβιδοβόλο και ένα σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Grad (MLRS) στην ευρύτερη Περιφέρεια της Kherson, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης την Κυριακή.
“Ένας οβιδοφόρος D-30 με πυρομαχικά καταστράφηκε από μονάδες της ομάδας μάχης Dnepr στη ζώνη του νησιού, με αποτέλεσμα τρεις Ουκρανοί στρατιώτες να σκοτωθούν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν διαφορετικής σοβαρότητας.
Στην κατεύθυνση της Kakhovka, οι ρωσικές δυνάμεις εξαφάνισαν ένα χώρο προσωρινής ανάπτυξης του ουκρανικού στρατού, αλλά και μια τοποθεσία προσωρινής ανάπτυξης του ουκρανικού στρατού στο Berislav, αφήνοντας πίσω τους 17 νεκρούς και 22 τραματισμένους Ουκρανούς στρατιώτες, καταστρέφοντας δύο μηχανοκίνητα οχήματα και προκαλώντας ζημιές σε τρία οχήματα, είπε ο εκπρόσωπος.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια ουκρανική θέση διοίκησης στην περιοχή Zaporozhye κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η Ρωσία απέκρουσε επίθεση ουκρανικών θαλάσσιων drones κατά του πλοίου Priazovye στη Μαύρη Θάλασσα 

Η Ρωσία απέκρουσε ουκρανική επίθεση σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο που εκτελούσε περιπολίες στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά σε δύο αγωγούς φυσικού αερίου που μεταφέρουν ρωσικούς υδρογονάνθρακες στην Τουρκία.
«Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν ανεπιτυχώς να επιτεθούν με έξι θαλάσσια drones στο σκάφος Priazovye του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε στο Telegram το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το ρωσικό πλοίο εκτελούσε περιπολίες κατά μήκος των αγωγών Turkstream και Blue Stream στη Μαύρη Θάλασσα, συμπλήρωσε το υπουργείο.

Ουκρανοί στρατιώτες ανατινάζονται από νάρκες λόγω έλλειψης… εκπαίδευσης!

Ουκρανοί στρατιώτες ανατινάζονται συνεχώς από νάρκες από την έναρξη της επίθεσης του Κιέβου στο Donetsk, δήλωσε την Κυριακή 11/6 ο επικεφαλής της υπηρεσίας μηχανικών ενός συντάγματος από τη νότια ομάδα μάχης της Ρωσίας.
«Μπορεί να ειπωθεί ότι ο αριθμός [των εκρήξεων που προκλήθηκαν από το πάτημα σε ρωσικές νάρκες από την έναρξη της επίθεσης] έχει πολλαπλασιαστεί επειδή [τo Κίεβο] κινητοποιεί τους πολίτες και τους στέλνει στην πρώτη γραμμή μια εβδομάδα μετά ανεκπαίδευτους, γιατί είναι πολύ δύσκολο να μάθεις τεχνικές μηχανικής μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και να μελετήσεις θεωρητικά τις νάρκες.
Αυτές οι τεχνικές πρέπει να μελετηθούν λεπτομερώς”, είπε ο μηχανικός του στρατού με το διακριτικό κλήσης Kirpich.
Οι ρωσικές δυνάμεις τοποθετούν νάρκες κατά προσωπικού, αντιαρματικές και κατευθυνόμενης δράσης και παγίδες με εκρήξεις στην πρώτη γραμμή.
Εν τω μεταξύ, κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, οι μηχανικοί του ρωσικού στρατού μελετούν εχθρικές νάρκες: ιταλικές, γερμανικές και αμερικανικές νάρκες προτύπων του ΝΑΤΟ, είπε.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε στις 9 Ιουνίου ότι «μπορούμε οπωσδήποτε να δηλώσουμε ότι η ουκρανική επίθεση έχει ξεκινήσει, όπως αποδεικνύεται από τη χρήση στρατηγικών εφεδρειών από τον ουκρανικό στρατό», τονίζοντας πως, «τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν επιτύχει τους στόχους τους σε κανέναν από τους τομείς της πρώτης γραμμής», σημειώνοντας σοβαρές απώλειες.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα