Έβρος: Πώς δρούσε το κύκλωμα των αστυνομικών που έφερνε παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα – Οι Τούρκοι συνεργάτες

Στα χέρια των Αδιάφθορων της ΕΛΑΣ βρίσκονται πέντε αστυνομικοί για παράνομη διακίνηση μεταναστών στον Έβρο.

Οι πέντε αστυνομικοί που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, στον Έβρο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, κατηγορούνται  για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία, μέσω επαφών που είχαν με κύκλωμα από την γειτονική χώρα και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί που κρατούν το στόμα τους κλειστό μετά τη σύλληψή τους κατηγορούνται για δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνική ένταξη, ενώ τους βοηθούσαν όπως εξακριβώθηκε τέσσερις αλλοδαποί που μένουν στην Τουρκία.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 ήταν σε επαφή με κυκλώματα από την Τουρκία για την παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα μας.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι πέντε αστυνομικοί διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα μεταναστών που δεν έχει γίνει γνωστός ακόμα ο αριθμός τους.

Οι αστυνομικοί μιλούσαν με τους συνεργάτες τους που ήταν στην άλλη πλευρά του Έβρου και τους ενημέρωναν που γίνονται περιπολίες και πότε θα περάσουν. Συνήθως η διακίνηση των μεταναστών γινόταν όταν δούλευαν οι ίδιοι.

Εγκέφαλος φέρεται πως είναι ένας αστυνομικός που στρατολόγησε τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα και άλλα πειστήρια και συγκεκριμένα:

• 26.550 ευρώ,

• 59 κινητά τηλέφωνα,

• 12 power banks,

• 2.120 δολάρια Αμερικής,

• 850 λίρες Τουρκίας,

• 23 λίρες Αγγλίας,

• 77 Lei Ρουμανίας,

• πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και

• τραπεζική κάρτα.

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα