Εκλογές 2023 – LIVE: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Αυτιά

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Αυτιά, 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να επικοινωνεί προς τους πολίτες το αφήγημα της «ασφαλούς αυτοδυναμίας», με το οποίο «οργώνουν» την Ελλάδα τα στελέχη της ΝΔ για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί από πριν τις εκλογές ότι το Τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ 2 υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Φερχάτ και τον κ. Ζεϊμπέκ. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας είχε λάβει φάκελο με ενημέρωση για το θέμα, και του ζητήθηκε να μην τους έχει υποψηφίους.

Αλλά αντί να το κάνει αυτό, ο κ. Τσίπρας προχώρησε σήμερα σε δηλώσεις για «κυπατζίδικές πρακτικές», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας μάλιστα πως οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει τυχαία κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών τον Αύγουστο εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ξεκαθάρισε πως ζητά ασφαλή αυτοδυναμία, όχι απλά 151 βουλευτές.

Επανέλαβε πως εκλογές τον Αύγουστο θα έχουμε εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει πως δε θα μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας, εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία.

«Ψηφίζοντας ΝΔ οι πολίτες ξέρουν τι ακριβώς περιμένουν από εμάς» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στα περί «παντοδυναμίας» της ΝΔ που αναφέρει ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως παντοδύναμος είναι ο λαός, και πως είναι απορίας άξιο να το λέει αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει κυβερνήσει αρκετές φορές με πάνω από 40%.

Σχετικά με το κόμμα «Νίκη» και την αναφερόμενη εμπλοκή μέρους της Εκκλησίας υπέρ της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να μπλέκεται η πίστη με την πολιτική, και να μην υπάρχουν κομματίδια που εμφανίζονται ως αυτά που είναι τα μοναδικά που εκφράζουν την πίστη του λαού.

«Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να έχουμε άριστη σχέση με την εκκλησία σεβόμενοι τους διακριτούς μας ρόλους» είπε χαρακτηριστικά. Είπε επίσης πως κάποιοι μπορεί να έχουν ψηφίσει τέτοια κομματίδια χωρίς να ξέρουν για τι ακριβώς πρόκειται. Άλλοι επίσης μπορεί να ψήφισαν κόμματα «δεξιά» της ΝΔ θεωρώντας τα πιο πατριωτικά, ωστόσο – σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη – η ΝΔ έκανε την Ελλάδα πιο ασφαλή, με την αγορά των Raffale, την προστασία των συνόρων κ.α.’

Σχετικά με την ενδεχόμενη αλλαγή του Συντάγματος ανέφερε πως αυτή θα ξεκινήσει το 2025, και υποστήριξε πως πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, θεωρώντας το «περασμένων δεκαετιών».

Για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, είπε πως θέλει να αισθάνονται και οι μουσουλμάνοι Έλληνες να αισθάνονται πως μπορούν να προκόψουν στη χώρα μας όπως οι χριστιανοί Έλληνες. Ωστόσο είπε πως επιχειρείται να εργαλειοποιηθεί η μειονότητα από την Τουρκία, με υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ να προσδιορίζουν τη μειονότητα ως «τουρκική», και να λένε στους πολίτες πως «ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο».

Σχετικά με την χαλαρότητα για τις νέες εκλογές, είπε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, δεν είναι δεδομένο το αποτέλεσμα, και πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν ξανά για μια ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα