Β.Πούτιν: «Απολύτως σταθερή η αγορά του πετρελαίου».Η ΕΕ τώρα θα παρακαλά…

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου είναι στο σύνολο της «απολύτως σταθερή».

Μιλώντας κατά την διάρκεια κυβερνητικής συνάντησης που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, είπε επίσης ότι η Ρωσία έχει μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και είναι σ’ ένα «απαιτούμενο επίπεδο» και προσέθεσε :

«Αλλά όλες οι ενέργειες μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τις εθελούσιες περικοπές παραγωγής, συνδέονται ακριβώς με την ανάγκη να διατηρηθεί ένα συγκεκριμένο περιβάλλον τιμών στις παγκόσμιες αγορές, για διάλογο και επαφές με τους εταίρους μας στον ΟΠΕΚ+».

Πτώση στο πετρέλαιο την Τετάρτη 

Οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη υποχώρησαν για δεύτερη ημέρα μετά την αιφνιδιαστική αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, γεγονός που αύξησε τις ανησυχίες για τη ζήτηση μετά τα ασθενέστερα οικονομικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, τους δύο μεγαλύτερους καταναλωτές πετρελαίου στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, το brent σημειώνει πτώση κατά 0,81% στα 74,30 δολάρια και το WWT 0,85% στα 70,26 δολάρια.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά περίπου 3,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που τελείωσε στις 12 Μαΐου, σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλούνται στοιχεία του American Petroleum Institute. Επτά αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν μείωση κατά 900.000 βαρέλια.

Αυτό προστέθηκε στις ανησυχίες για την ανάπτυξη των ΗΠΑ μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4% τον Απρίλιο, υπολειπόμενες των εκτιμήσεων για αύξηση 0,8%.

«Οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές έχουν πάρα πολλά ερωτηματικά και αυτό δεν δίνει στους εμπόρους ενέργειας μεγάλη εμπιστοσύνη στην αγορά αργού. Αυτή τη στιγμή πάρα πολύ πετρέλαιο είναι ακόμη διαθέσιμο», δήλωσε σε σημείωμά του ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.
ΠΗΓΗ : inin.gr

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα