Ουκρανία – Φθηνό αίμα για ακριβά όπλα

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος αντεπίθεσης που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουλίου με πενιχρά αποτελέσματα για τους Ουκρανούς… ο Ουκρανικός στρατός ξεκίνησε το δεύτερο κύμα αντεπίθεσης με επίκεντρο την Zaporizhia…από τις 6 Ιουλίου 2023…
Οι πιο σκληρές μάχες ωστόσο διεξάγονται δυτικά του Bakhmut… όπου ο Ουκρανικός στρατός έχει σημειώσει κάποιες τακτικές αλλά όχι στρατηγικές νίκες…

Στην πρώτη αντεπίθεση οι Ουκρανοί έχασαν 15.000 στρατιώτες ενώ οι απώλειες σε εξοπλισμό και οπλικά συστήματα ήταν πρωτοφανείς.
Νίκες οι Ουκρανοί σημείωσαν μόνο Δυτικά του Bakhmut που κατέλαβαν οι ρώσοι και οι Wagner ο ιδιωτικός μισθοφορικός στρατός…
Το δεύτερο κύμα αντεπίθεσης δεν ξεκίνησε καλά, αφού όλες οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από την ισχυρή ρωσική άμυνα…
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί θυσιάζουν χιλιάδες Ουκρανούς με αντάλλαγμα ακριβά όπλα της Δύσης… φθηνό Ουκρανικό αίμα με αντάλλαγμα ακριβά όπλα από την Δύση…

Και ενώ στο μέτωπο ο Ουκρανικός στρατός δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες, το γεροντάκι που διοικεί τις ΗΠΑ ο Biden αποφάσισε να στείλει τα απαγορευμένα όπλα διασποράς στην Ουκρανία…
Αλλά όπως αποκαλύπτουν αμερικανικές πηγές, είναι ότι οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα διασποράς γιατί έχουν ξεμείνει από άλλα πυρομαχικά…
Το τρεμάμενο γεροντάκι των ΗΠΑ, θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος του πολέμου…

Ξεκίνησε το δεύτερο κύμα αντεπίθεσης της Ουκρανία

Οι φτηνές ζωές των Ουκρανών στρατιωτών σε αντάλλαγμα ακριβά όπλα του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, ο ουκρανικός στρατός πιθανότατα ξεκίνησε ένα άλλο κύμα μαζικής επίθεσης στις νότιες γραμμές του μετώπου.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το βράδυ της 6ης Ιουλίου, οι ουκρανικές δυνάμεις αύξησαν απότομα τις επιχειρήσεις τους σε ένα ευρύ μέτωπο έως και 30 χιλιομέτρων στην περιοχή Zaporizhia Στην περιοχή Orehov ή Orihiv ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις κοντά στη Nesteryanka και το Kopani στα νότια και στο Novofedorovka, Verbovoe στα νοτιοανατολικά.
Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται από μικρές ομάδες εφεδρικών μονάδων που δεν συμμετείχαν προηγουμένως σε επιχειρήσεις. Όλες οι επιθέσεις της Ουκρανίας μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει σε νίκες αντιθέτως έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες…
Στα δυτικά, οι ουκρανικές μονάδες συνεχίζουν τις συνεχείς επιθέσεις κοντά στο χωριό Pyatikhatki, όπου έχουν ήδη χάσει δεκάδες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, ενώ δεν έχουν επιτύχει εδαφικά κέρδη.

Εκεί, η ουκρανική διοίκηση χρησιμοποιεί την ίδια τακτική συνεχών επιθέσεων από μικρές ομάδες επίθεσης σε μια προσπάθεια να εξουθενώσει τη ρωσική άμυνα.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, έως και πέντε κύματα επιθέσεων εξαπέλυσαν από το Pyatikhatki προς το Zherebyanki μέσα σε μια ημέρα.
Μετά από έντονους βομβαρδισμούς από το πυροβολικό, τα στρατεύματα της 128ης ορεινής ταξιαρχίας επίθεσης του ουκρανικού στρατού πέρασαν στην επίθεση.
Τα πρώτα τέσσερα κύματα ανακόπηκαν κυρίως από ρωσικά ναρκοπέδια και διασκορπίστηκαν από πυρά πυροβολικού.
Μέχρι το βράδυ, άρχισε η πέμπτη και μεγαλύτερη επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν έως και 200 στρατιώτες που καλύπτονταν από το ουκρανικό πυροβολικό αλλά ρίχτηκαν στη μάχη χωρίς σχεδόν κανένα τεθωρακισμένο.
Ουκρανικές ομάδες επίθεσης εντοπίστηκαν έγκαιρα από ρωσικά αναγνωριστικά drones και καταστράφηκαν από ρωσικά πυρά.

Στην περιοχή Kherson, ο ουκρανικός στρατός φέρεται να έχει ήδη χάσει αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες κάτω από τη γέφυρα Antonovsky, όπου έχουν αποκτήσει ένα προπύργιο αλλά δεν κατάφερε να προχωρήσει.
Η ουκρανική ομάδα στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου βομβαρδίζεται συνεχώς από το ρωσικό πυροβολικό, καθώς και από το TOS-1 MLRS που χρησιμοποιεί θερμοβαρικές κεφαλές, βόμβες FAB, ακόμη και πυραύλους Iskander.

Παρά τις μεγάλες απώλειες, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση προετοιμάζει και πάλι νέες δυνάμεις για να τις ρίξει στις ρωσικές θέσεις.
Μετά από μήνες μάταιων αιματηρών επιθετικών επιχειρήσεων, η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως να επιδείξει κάποιες νίκες στο πεδίο της μάχης για να ευχαριστήσει τους δυτικούς προστάτες.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ουκρανικός στρατός έχει τραβήξει εφεδρείες μέχρι τις νότιες γραμμές του μετώπου, μεταφέροντάς τες πιο κοντά στο μέτωπο με μικρά τμήματα κάτω από την κάλυψη της νύχτας.
Πρόκειται για μονάδες που δεν συμμετείχαν στο πρώτο στάδιο της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένης της λεγόμενης «Επιθετικής Φρουράς».
Οι πρόσφατες επιχειρήσεις επίθεσης πραγματοποιήθηκαν από ουκρανικό πεζικό χωρίς σχεδόν καμία υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, γεγονός που σηματοδοτεί ότι παρά τις μεγάλες προμήθειες από το ΝΑΤΟ, ο ουκρανικός στρατός ήδη υποφέρει από έλλειψη βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού και τον εξοικονομεί για την σχεδιαζόμενη κλιμάκωση των εχθροπραξιών. Όλα αυτά ενώ οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό συνεχίζουν να αυξάνονται.

Απέτυχαν οι Ουκρανικές επιθέσεις στο Donetsk και Krasny Liman

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν αρκετές νέες επιθέσεις στις κατευθύνσεις Donetsk και Krasny Liman
Στην κατεύθυνση του Donetsk, ο ρωσικός στρατός απέκρουσε δέκα επιθέσεις κοντά στα Mayorsk, Severnoye, Yagodnoye, Kleshcheevka, Pervomaiskoye και Vodyanoye.
Οι απώλειες της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε 420 στρατιώτες, τρία άρματα μάχης, επτά οχήματα μάχης πεζικού, τέσσερα φορτηγά, ένα οβιδοβόλο D-20 και ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab πολωνικής κατασκευής.
Εν τω μεταξύ, προς την κατεύθυνση του Krasny Liman, η ρωσική Ομάδα Δυνάμεων Tsentr στόχευσε συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 21ης και 67ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας κοντά στο Nevskoye και την Chervonaya Dibrova.
Η ομάδα απέκρουσε επίσης τέσσερις επιθέσεις κοντά στα Novogorovka, Novovodynoye και Yampolovka.
Επιπλέον, οι δραστηριότητες δύο ουκρανικών ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης κατεστάλησαν κοντά στην Chervonaya Dibrova.

Η έρπουσα αντεπίθεση δυτικά στο Bakhmut έχει δώσει κάποιες νίκες στους Ουκρανούς

Η «έρπουσα αντεπίθεση» στο Bakhmut, των Ουκρανών έχει δώσει κάποιες νίκες.
Οι πιο βίαιες συγκρούσεις συνεχίζονται κοντά στο χωριό Kleshcheyevka, στο οποίο έφτασαν οι ουκρανικές δυνάμεις μετά από μήνες παρατεταμένων μαχών.
Η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει τις επιθέσεις σε ρωσικές θέσεις.
Ως αποτέλεσμα των αιματηρών μαχών, ο ουκρανικός στρατός φέρεται να κατάφερε να πάρει τον έλεγχο ενός διοικητικού ύψους κοντά στο χωριό.
Υπάρχει ένα μεγάλο οχυρό, που κατέλαβαν οι Wagner πριν από λίγους μήνες.
Σήμερα οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να το ανακαταλάβουν.
Οι επιτυχίες του ουκρανικού στρατού αποτελούν απειλή για τις ρωσικές μονάδες, οι οποίες συνεχίζουν να διατηρούν τον έλεγχο του χωριού Kleshcheyevka.
Επίσης, ο έλεγχος στο κυρίαρχο ύψος επιτρέπει στις ουκρανικές δυνάμεις να εντείνουν τους βομβαρδισμούς των νότιων προαστίων του Bakhmut.
Τα ρωσικά στρατεύματα μεταφέρουν ενισχύσεις.
Οι μάχες συνεχίζονται.
Παρά τη δύσκολη κατάσταση και την αριθμητική υπεροχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε αυτό το μέτωπο… οι ρωσικές μονάδες κρατούν αμυντικές γραμμές σε χωριά κοντά στο Bakhmut.
Ο ρωσικός στρατός αποκρούει επίσης τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Berkhovka.
Την προηγούμενη μέρα, κατάφεραν να εξαπολύσουν αντεπίθεση στη βόρεια πλευρά του χωριού και οι ουκρανικές δυνάμεις σύμφωνα με πληροφορίες υποχώρησαν εν μέρει από τις θέσεις που είχαν καταλάβει προηγουμένως.
Οι ενεργές μάχες συνεχίζονται στην περιοχή.
Ο ρωσικός στρατός προχώρησε στην πόλη Novoselovskoe και πήρε τον έλεγχο της βιομηχανικής ζώνης κοντά στον σιδηρόδρομο, που βρίσκεται στα κυρίαρχα ύψη πάνω από τον οικισμό.
Οι ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά προπύργια στην περιοχή Bakhmut έχουν μέχρι στιγμής οδηγήσει σε κάποια τακτικά κέρδη, αλλά με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό….

Sky: Η μεταφορά πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία δείχνει ότι η Ουκρανική αντεπίθεση δεν πάει καλά

Η απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία υποδηλώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης ανέφερε το Sky News
Τα πυρομαχικά διασποράς αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους αμάχους – όχι τώρα, αλλά στο μέλλον.
Τα πυρομαχικά αυτά μπορεί αν μείνουν στο έδαφος και να μην εκραγούν όπως αποκαλύπτεται σε πολλές περιοχές που χρησιμοποιήθηκαν πριν χρόνια…
Η Αμερική επίσης κινδυνεύει να χάσει έδαφος με όρους ηθικής έναντι της Ρωσίας, προμηθεύοντας όπλα που είναι απαγορευμένα στις περισσότερες χώρες του κόσμου.
Γιατί λοιπόν τα προμηθεύουν οι αμερικανοί;
Η απόφαση είναι ένα σαφές μήνυμα ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας δεν πάνε καθόλου καλά».

Get in Touch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Περισσότερα

spot_img

Τελευταία νέα